F.A.Q.

Wat is het materiaal van de kraanvogeltjes die je gebruikt voor de oorbellen?

Ik maak de kraanvogels van een soort plastic met patronen en relief. Hierdoor zijn ze net iets lastiger te vouwen maar als ze eenmaal in model zitten zijn ze erg sterk en weerbaar. Ze kunnen tegen nat worden en tegen een stootje.


Maak je alles zelf?

Elk kraanvogeltje heb ik inderdaad zelf gevouwen.


Hebben jullie ook kortingacties?

Ja, soms zijn er Winacties en kortingacties. Hou hiervoor de Facebook website van Vortex Magica in de gaten.


Hoe zit het verzenden?

Ik probeer alles dezelfde dag nog te versturen met een track&trace code. Tijdens werkdagen vóór 14 uur besteld is vaak zelfs nog de volgende dag in huis. De gepersonaliseerde items duren natuurlijk iets langer maar ik probeer alle creaties binnen een week af en opgestuurd te hebben.


-Hoe vouw je die kraanvogeltjes zo klein? met een pincet?

Er komt geen pincet aan te pas ik vouw alles met de handen. Met veel geduld en liefde. Ik heb heel veel oefening gehad de afgelopen jaren. Zie hier een video hoe ik ze maak.


Shampoo die er uitziet als zeep, hoe kan dat?

Shampoobar is de compacte versie omdat normaal shampoo voor het grootste deel uit water bestaat. Een shampoobar  is compact, lang houdbaar en zuinig in gebruik. Er is geen extra verpakkingsmateriaal voor nodig. Het doosje waar ze in zitten is gemaakt van gerecycled karton.


Hoe maak je die shampoo dan?

De solid shampoo en body bar is gebaseerd op ‘solide shampoo basis’ die ik in bulk heb ingekocht bij online-zeepwinkel.nl. Hieraan heb ik natuurlijke ingrediënten toegevoegd en ze gegoten in een speciale kraanvogel mal.


Is de shampoo geschikt voor elk haartype?

Ik heb gemerkt dat het vooral in trek is voor mensen die wild haar hebben die het wat onder bedwang willen houden. Mensen met veel en/of ruw haar vinden de shampoo erg fijn.